29 noiembrie 2011

Remediile celor 5 elemente si aplicarea lor in casa/la birou



Dupa ce ati beneficiat de o expertiza Feng Shui traditional, veti avea de aplicat sfaturile incluse in raportul scris, primit de la consultant. Folosindu-va creativitatea si, in acelasi timp, urmand indicatiile primite, va puteti inveseli casa in cursul plasarii remediilor sau a amplificatorilor.
Remediile folosite de Feng Shui traditional se incadreaza in 5 categorii, in functie de relatia pe care o au cu cele 5 elemente: pamant, metal, apa, lemn si foc. Inspirati-va din ideile de mai jos si bucurati-va de rezultatele pe care le veti obtine.
Este bine sa observam faptul ca nu obiectul in sine este important, cat tipul de energie pe care il reprezinta. Ma refer aici la cele cinci elemente care sunt, de fapt, cinci faze de transformare a energiei.
De asemenea, remediile mai au legatura si cu trigramele folosite in divinatia Yi Jing, avandu-si originea in aceasta stiinta si in corelarile facute de maestrii chinezi intre trigrame si energiile din natura.
Pamant
Elementul pamant se caracterizeaza prin culoarea maro si forme patrate/cubice. Aici se incadreaza mobilele de forme rentagulare si decoratiunile cu forme patrate. Puteti folosi tablouri cu rame patrate maro/crem, mobile modulare cu compartimentari cubice, alte elemente decorativa patrate/cubice.

Metal
Metalul este caracterizat prin culorile auriu (argintiu), alb si galben, iar forma este rotundul/sfera. Doua dintre cele mai des folosite remedii de metal sunt acele tubulete metalice care emit sunete melodioase, denumite clopotei de vant si ceasul de perete sau birou cu pendul (care sa functioneze). Alte elemente decorative puteti gasi in magazinele in care se gasesc obiecte decorative metalizate care contin sfere in miscare, farfurii decorative din metal, care pot fi amplasate pe pereti, etc.

Apa
Culoarea albastra si formele care imita valurile reprezinta elementul apa. Un exemplu bun este o perdea peste dus predominant albastra cu elemente decorative, care imita valurile marii sau cu pestisori. De asemenea, un ceas cu forme unduitoare si colorat cu nuante de albastru poate fi folosit in zonele unde este nevoie de un remediu de apa.

Lemn
Formele cilindrice alungite, care sa imite forma plantelor cu tulpina inalta si culoare verde sunt asociate elementului lemn. O veioza moderna cu abajurul inalt si verde poate fi folosita pentru a aduce elementul lemn in zonele indicate. De asemenea, plantele de apartament sau copaceii cu tlpini inalte pot fi reprezentative pentru elementul lemn.

Foc
Focul este reprezentat de culorile rosu, roz, portocaliu, violet si de forme triunghiulare/stelare sau piramidale. Ca de coratiuni "de foc", puteti folosi lumanarile portocalii sau rosii de forma piramidala, lampi din sticla colorata in forme piramidale sau stelare, etc.

17 noiembrie 2011

Feng-shui pentru incepatori



Feng Shui a reprezentat mai intai de toate o moda, care a castigat treptat teren si a devenit in cele din urma o "meserie", pe care decoratorii de interioare sunt nevoiti sa o invete, fiindca din ce in ce mai multi clienti sunt interesati de aceasta "stiinta". Insa nu este absolut necesar sa fi studiat in profunzime arta Feng Shui pentru a-i urma invataturile; cunoasterea anumitor tehnici este suficienta. Feng shui reprezinta arta de a trai in armonie cu elementele mediului inconjurator si cuprinde atat aspecte complexe, care impun cunostinte solide, cat si notiuni de baza, care pot di usor implementate. 

In randurile care urmeaza ma voi referi la cateva tehnici de baza, care pot fi aplicate de oricine dorestesa confere un plus de armonie spatiului personal.

Evitati dezordinea - atrageti energia pozitiva Chi ( Qi )

Chi sau Qi, denumit si "repiratia vietii " sau "respiratia dragonului cosmic", este un flux de energie, o forta care sta la baza tuturor lucrurilor si fiintelor. Daca interiorul unei case este curat si ordonat, bine aerisit si cu o lumina buna, atunci si casa este plina cu energie pozitiva Qi. Oamenii care locuiesc in astfel de case se simt calmi si au o viata placuta. Au de asemenea mai multa energie pentru a muncii si a se distra. Asadar, cea mai buna modalitate de a atrage energia pozitiva Qi este aceea de a evita dezordinea si mizeria.

Intelegeti Ba Gau-ul casei dumneavoasta

Ba Gua sau cele opt trigrame este un model simetric care reprezinta toate situatiile posibile de gasit in natura si in relatiile umane. Acestea sunt redate printr-un octagon, in jurul caruia sunt aranjate cele opt trigrame, urmand o ordine specifica. Se spune cafiecare locuinta este guvernata de o trigrama ( deci de energii asociate acesteia ). Pentru a intelege mai bine schema Ba Gua, ne vom imagina un patrat, impartit la randul sau in noua patrate mai mici, egale ca dimensiuni, care se suprapune peste planul casei desenat la scara. Asezarea patratului poate fi facuta peste schema la scara a casei sau a apartamentului, cu latura de nord suprapusa peste zona intrarii principale in locuinta sau tinand cont de orientarea in spatiu a casei, in functie de punctele cardinale. Determinarea zonelor si modul de decorare al acestora reprezinta aspecte mai complexe ale feng shui-ului si este recomandat sa apelati la serviciile unei persoane instruite in domeniu.

Asigutati-va ca mobila are vedere spre usa

In acest fel veti facilita circulatia libera a energiei pozitive Chi. Dincolo de principiile feng shui, aceasta pozitionare a mobilierului are si o motivatie "stiintifica": ventilatia camerei este mult mai buna.

Folositi cu grija oglinzile

Oglinzile joaca un rol important atat in amenajarea interioarelor, creand impresia de spatialitate si reflectand lumina, cat si in simbolistica feng shui. Retineti ca acestea nu trebuie asezate niciodata fata in fata cu usa de la intrare, pentru ca astfel norocul si bogatia pot intra in casa, dar la fel de repede se pot scurge inapoi afara, de unde au venit. De asemenea, este contraindicat ca oglinzile sa ne reflecte imaginea in timp ce dormim. Folositi oglinzile pentru a masca colturile sau coloanele, in ideea de a le face sa dispara in mod simbolic.

Creati un mediu calm si relaxant

Inconjurativa de lucruri frumoase, de obicei de arta care va trezesc emotii estetice; de cat mai multe plante naturale si de lumina. Eliminati mirosurile neplacute si evitati zgomotele puternice. Creati o atmosfera placuta cu ajutorul lumanarilor / betelor parfumate si eliminati energiile negative folosind sunetul placut al clopoteilor ( in special in colturile casei ).

Coloristica Feng Shui

In Feng Shui fiecarei culori ii corespunde un element din natura. Astfel, verdele si albastru reprezinta lemnul sau apa, iar rosu, rozul sau violetul sunt reprezentative pentru foc. Pentru a asigura o atmosfera armonioasa este recomandat sa folositi culori neutre si texturi usoare. Evitati nuantele tari, precum rosu aprins sau folositi-le in cantitati foarte mici - pentru accente de exemplu.

Sursa: incasa.ro

5 noiembrie 2011

Simboluri in Feng Shui


Exista nenumarate simboluri utilizate in Feng Shui, care s-au dovedit de secole utile, pentru a sporii averea, banii, norocul si prosperitatea. Primele zece cele mai importante simboluri, fara o ordine spaciala, sunt:

Corabia bogatiei
Este cel mai puternic activator al bunastarii si implinirii materiale. Pentru a avea noroc de avere, trebuie sa aveti neaparat una sau mai multe astfel de corabii, fiecare reprezentand o alta sursa de venit.



Vasul prosperitatii
Obiceiul de a tine ghivece, vaze, borcane, boluri in case, pentru a sporii norocul si averea, a fost un secret tinut de catre cei bogati in China antica. Un vas al prosperitatii simbolizeaza noroc si bogatie fara de sfarsit. Vasul cu avere este excelent pentru cei ce doresc sa atinga norocul si de a consolida averea lor prin investitii si afaceri.


Copacul de cristal
Copaceii Feng Shui sunt un simbol al cresterii si abundentei, fiind folositi pentru atragerea si sporirea bogatiei, dragostei si a norocului in general. Sunt asociati cu ideea de abundenta si viata prospera, fiind recomandati cu caldura celor ce-si doresc o schimbare semnificativa in viata lor, dar si celor ca-si doresc mai multa stabilitate financiara sau in planul sanatatii si al dragostei. 


Zeul bogat al prosperitatii sau " Chai Sen Yeh "
Este unul dintre cele mai populare simboluri ale bogatiei, prosperitatii si averii. Este extrem de popular in comunitatiile chinezesti; au fost elaborate ritualuri ce sunt practicate de-a lungul lunii anului nou chinezesc, pentru a-l invita pe zeul bogatiei in casele lor, pentru a le aduce multa prosperitate, roade si noroc in anul ce urmeaza. Plasati-l in sufrageria dumneavoastra, in holul principal sau birouri, cu fata indreptata spre usa, pentru noroc si bogatie. In vremurile bune aduce prosperitate, iar in vremurile rele va proteja familia de saracie.


Broasca banilor
Deasemenea cunoscuta sub denumirea de Broasca cu trei picioare sau "Chau Chu", este probabil simbolul de cel mai bun augur de a face bani. Exista mai multe legende cu privire la Broasca Norocoasa cu trei picioare. Una din ele spune ca apare de fiecare data cand e luna plina in preajma caselor unde vede o reprezentare de-a ei, si aduce o veste buna chiar a doua zi. Broasca banilor este folosita pentru atragerea bogatiei si poate fi deseori vazuta in preajma caselor de marcat, receptii, birouri de conducere in tarile orientale
Pentru cele mai bune rezultate trebuie asezata pe jos, in locuri cat mai putin vizibile, privind la usa de la intrare, dar nu in dreptul usii, aceasta semnificand o respingere a sanselor de imbogatire care va intra in casa sau firma.

Pi Yao sau Pi Xie
Pi Yao asigura urmatoarele sase binecuvantari:
  • aduce noroc si bunastare;
  • genereaza un bun Feng Shui sau noroc de pamant;
  • mareste bunastarea si averea;
  • protejeaza indivizii si casele acestora
  • alunga raul, obstacolele si dificultatile;
  • aduce noroc in castiguri.
In vremurile starvechi, Pi Yao slujea drept paznic al locuintelor imparatesti si ale inaltilor demnitari. Datorita capacitatii sale de a alunga raul si de a aduce bunastarea, Pi Yao poate aduce noroc celor care lucreaza in banci, societati financiare, piete de schimb valutar, lumea spectacolelor, cazinouri, afaceri, pariuri si la bursa. Aduce noroc tot timpul anului.


Citin
Timp de secole, citrinul a fost o bijuterie speciale, considerat a fi cel mai puternic generator de avere ! De asemenea, cunoscut sub numele de "piatra comerciantului", citrinul aduce noroc in afaceri, atrage abundenta, averea si bogatia. Citrinul este recunoscut de Feng Shui ca, bijuteria cea mai puternic amplificatoare pentru perioada 8 (2004-2024).


Monezi de aur
Monezile de aur sunt numite "Yuen Bao" in Chineza. Au fost folosite ca moneda de catre inaltii functionari si imparati in China antica si astazi, in Feng Shui, ele sunt considerate ca simbol al bogatiei si norocului. Monezile de aur sunt extrem de bun augur si sunt ingrediente esentiale pentru Vasul prosperitatii si Corabia bogatiei.


Arowana
Din cauza asemanarii sale aproape cu Dragonul oriental - cu cele doua mustati, solzi si modul cum aluneca pe apa, Arowana este, de asemenea, cunoscut sub numele de Pestele - dragon de aur de catre chinezi. Caracterul chinezesc pentru peste, "yu" inseamna abundenta, iar cuplat cu balaurul, fiind simbolul suprem pentru noroc, Arowana este, prin urmare, un puternic Feng Shui potentator, asociat cu avere, noroc, tarie si putere.
Fiind un simbol excelent al energiei in miscare, pestii sunt foarte des folositi in Feng Shui pentru a atrage bunastarea si prosperitatea. Sunt considerati chiar cel mai bun activator Yang pentru sporire a sanselor de imbogatire si abundenta. Pot fi tinuti in acvarii pentru a amplifica energia dintr-un anumit sector sau afara, in iazuri special amenajate; in acest caz aducand un noroc enorm pentru toata familia si pentru mai multe generatii.


Dragonul este cel mai important simbol in Feng Shui
El stapaneste toate fortele naturii, fiind capabil sa indrume energia vitala spre indeplinirea orcarui scop. Puterea lui este nemarginita, iar prin simpla lui prezenta poate atrage sanse enorme pentru cei din preajma sa, protejandu-i in acelasi timp de spiritele rele.
Dragonul este obigatoriu pentru realizarea in viata a tuturor aspiratiilor ce pot fi obtinute cu ajutorul unei buna practici Feng Shui:
1. Prezenta dragonului in oricare parte a locuintei, parti ale casei sau chiar in masina este de bun augur pentru toate demersurile intreprinse, deoarece reprezinta Feng Shui-ul absolut pentru bunastarea intregii familii. Cea mai buna locatie pentru asezarea dragonului este sectorul de est.
2. Logo-uri de companie cu imaginea unui Dragon gras sau insarcinat dicteaza inflorirea afacerilor si deschiderea cu succes de noi si noi activitati. Daca nu doriti sa optati pentru un astfel de logo, puteti aseza imaginea unui Dragon in biroul directorului sau in cea mai importanta zona din sediul societatii si veti obtine aceleasi rezultate.
3. Cei dornici de succes, cunoastere, avansare, faima, putere si statut social si care asteapta rezultate rapide si excelente, pot aseza dragonul langa elemente de apa, ca de exemplu acvarii sau fantani.
4. Cei care sunt adesea bolnavi sau nu se simt bine, pot aseza dragonul in sectorul sanatatii ( est sau centru ) din casa, de unde sa sufle Chi cosmic si sa intareasca energia Yang. Un dragon sanatos si puternic simbolizeaza de asemenea si longevitatea.
5.Pentru a avea succes in cariera, asezati dragonul in spatele biroului de la locul de munca, ca sa va asigure perfectionarea continua si atingerea tuturor tintelor propuse. Va asigur ca veti prinde toate ocaziile care va apar in cale si va contracara manevrele din birou, care ar putea opri progresul in cariera.
6. Puteti pastra unul, doi, cinci, sase sau noua dragoni in casa, dar este de preferat sa nu puneti mai mult de cinci dragoni care ar putea evoca cerul. De asemenea se recomanda sa nu se aseze dragonii la o inaltime deasupra privirii noastre, pentru a-i putea controla.
7. Puteti de asemenea aseza dragonul la fereastra, cu fata spre mare, lac sau sosea pentru a va aduce noroc la bani si prosperitate. Tineti minte ca in Feng Shui, soselele sunt considerate drept rauri moderne !