4 octombrie 2012

Feng Shui in dormitorUn bun dormitor Feng Shui este un dormitor care aduce un flux armonios de energie hrănitoare și senzuală. Este un dormitor care te invita, te atrage, te excita si te calmeaza in acelasi timp. Un bun dormitor Feng Shui, este distractiv si iti va face placere sa tragi un pui de somn rapid, un somn bun de noapte sau sa faci dragoste  cu pasiune ! Pentru a avea un dormitor Feng Shui armonios va prezint niste sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont:

1. Daca ai televizor, calculator sau orice alt echipament emitator de unde in dormitor, excitarea si buna intelegere o sa dispara cu timpul intre cei doi parteneri.

2. Deschideți ferestrele de mai multe ori pe zi sau folositi un aparat de purificat aerul pentru a avea un aer proaspăt si plin de oxigen. Nu poți avea un Feng Shui bun in dormitor daca aerul pe care îl respiri este statut si plin de poluanti; in nici un caz nu se fumeaza in dormitor sau in preajma lui. De retinut este faptul ca plantele de apartament nu-si gasesc locul in dormitor, cu exceptia cazului in care camera este destul de mare, iar plantele sunt situate departe de pat.

3. E bine sa ai mai multe nivele de iluminat camera sau un intrerupator cu variator de lumina. Un sistem adegvat de iluminare este foarte important pentru ca reprezinta unul dintre cele mai puternice manifestari ale energiei. Din dormitor sa nu va lipseasca lumanarile, dar aveti grija sa fie lumanari din ceara, pentru ca acelea nu contin toxine care se elimina in timp ce ard.

4. Foloseste culori linistitoare pentru a atinge un bun echilibru Feng Shui in dormitor. Decorul dormitorului Feng Shui este un decor echilibrat care promovează cel mai bine fluxul de energie pentru un somn de refacere, precum si pentru activitati sexuale. Cele mai bune culori sunt considerate asa-numitele "culori ale pielii", si stim ca acestea variaza de la alb pana la maro ciocolatiu. Alege culori din aceasta gama, care va funcționa cel mai bine pentru decorul dormitorului tau.

5. Alege imaginile pentru dormitorul tau cu înțelepciune, pentru ca aceste transporta energia feng shui. Cele mai bune tablouri sau fotografii sunt acelea care evoca cel mai bine viata ta. Alege poze cu lucruri care doresti sa le atragi in viata ta. In nici un caz sa nu ai imagini care evoca ceva trist, pentru ca atragi energiile negative.

6. Elementele de bază pentru un dormitor Feng Shui sunt:
- acces la pat din ambele parti;
- doua noptiere de-o parte si de alta a patului;
- patul sa nu fie in linie cu usa;
Un pat "în căutare de bine" si bine echilibrat este foarte important în crearea unui dormitor Feng Shui perfect.

7. Tine toate usile inchise la dormitor pe timp de noapte, fie că este vorba de usi dulap, usa baie privată sau usa dormitorului. Acest lucru va permite un fluxul de energie de cea mai buna calitate, care va ajuta la intarirea sanatatii fizice si mentale, dar si la o relatie perfecta cu persoana iubita. O contributie importanta la sentimentul de pace si calm in dormitor il are si un dulap ordonat si bine organizat.

Ideea de un dormitor perfect Feng Shui poate fi diferita de la om la om, dar comuna o sa fie ideea de odihna si placere. Fiecare element va reflecta intenția clară de iubire, vindecare si relaxare.

Sursa foto