5 noiembrie 2011

Simboluri in Feng Shui


Exista nenumarate simboluri utilizate in Feng Shui, care s-au dovedit de secole utile, pentru a sporii averea, banii, norocul si prosperitatea. Primele zece cele mai importante simboluri, fara o ordine spaciala, sunt:

Corabia bogatiei
Este cel mai puternic activator al bunastarii si implinirii materiale. Pentru a avea noroc de avere, trebuie sa aveti neaparat una sau mai multe astfel de corabii, fiecare reprezentand o alta sursa de venit.Vasul prosperitatii
Obiceiul de a tine ghivece, vaze, borcane, boluri in case, pentru a sporii norocul si averea, a fost un secret tinut de catre cei bogati in China antica. Un vas al prosperitatii simbolizeaza noroc si bogatie fara de sfarsit. Vasul cu avere este excelent pentru cei ce doresc sa atinga norocul si de a consolida averea lor prin investitii si afaceri.


Copacul de cristal
Copaceii Feng Shui sunt un simbol al cresterii si abundentei, fiind folositi pentru atragerea si sporirea bogatiei, dragostei si a norocului in general. Sunt asociati cu ideea de abundenta si viata prospera, fiind recomandati cu caldura celor ce-si doresc o schimbare semnificativa in viata lor, dar si celor ca-si doresc mai multa stabilitate financiara sau in planul sanatatii si al dragostei. 


Zeul bogat al prosperitatii sau " Chai Sen Yeh "
Este unul dintre cele mai populare simboluri ale bogatiei, prosperitatii si averii. Este extrem de popular in comunitatiile chinezesti; au fost elaborate ritualuri ce sunt practicate de-a lungul lunii anului nou chinezesc, pentru a-l invita pe zeul bogatiei in casele lor, pentru a le aduce multa prosperitate, roade si noroc in anul ce urmeaza. Plasati-l in sufrageria dumneavoastra, in holul principal sau birouri, cu fata indreptata spre usa, pentru noroc si bogatie. In vremurile bune aduce prosperitate, iar in vremurile rele va proteja familia de saracie.


Broasca banilor
Deasemenea cunoscuta sub denumirea de Broasca cu trei picioare sau "Chau Chu", este probabil simbolul de cel mai bun augur de a face bani. Exista mai multe legende cu privire la Broasca Norocoasa cu trei picioare. Una din ele spune ca apare de fiecare data cand e luna plina in preajma caselor unde vede o reprezentare de-a ei, si aduce o veste buna chiar a doua zi. Broasca banilor este folosita pentru atragerea bogatiei si poate fi deseori vazuta in preajma caselor de marcat, receptii, birouri de conducere in tarile orientale
Pentru cele mai bune rezultate trebuie asezata pe jos, in locuri cat mai putin vizibile, privind la usa de la intrare, dar nu in dreptul usii, aceasta semnificand o respingere a sanselor de imbogatire care va intra in casa sau firma.

Pi Yao sau Pi Xie
Pi Yao asigura urmatoarele sase binecuvantari:
  • aduce noroc si bunastare;
  • genereaza un bun Feng Shui sau noroc de pamant;
  • mareste bunastarea si averea;
  • protejeaza indivizii si casele acestora
  • alunga raul, obstacolele si dificultatile;
  • aduce noroc in castiguri.
In vremurile starvechi, Pi Yao slujea drept paznic al locuintelor imparatesti si ale inaltilor demnitari. Datorita capacitatii sale de a alunga raul si de a aduce bunastarea, Pi Yao poate aduce noroc celor care lucreaza in banci, societati financiare, piete de schimb valutar, lumea spectacolelor, cazinouri, afaceri, pariuri si la bursa. Aduce noroc tot timpul anului.


Citin
Timp de secole, citrinul a fost o bijuterie speciale, considerat a fi cel mai puternic generator de avere ! De asemenea, cunoscut sub numele de "piatra comerciantului", citrinul aduce noroc in afaceri, atrage abundenta, averea si bogatia. Citrinul este recunoscut de Feng Shui ca, bijuteria cea mai puternic amplificatoare pentru perioada 8 (2004-2024).


Monezi de aur
Monezile de aur sunt numite "Yuen Bao" in Chineza. Au fost folosite ca moneda de catre inaltii functionari si imparati in China antica si astazi, in Feng Shui, ele sunt considerate ca simbol al bogatiei si norocului. Monezile de aur sunt extrem de bun augur si sunt ingrediente esentiale pentru Vasul prosperitatii si Corabia bogatiei.


Arowana
Din cauza asemanarii sale aproape cu Dragonul oriental - cu cele doua mustati, solzi si modul cum aluneca pe apa, Arowana este, de asemenea, cunoscut sub numele de Pestele - dragon de aur de catre chinezi. Caracterul chinezesc pentru peste, "yu" inseamna abundenta, iar cuplat cu balaurul, fiind simbolul suprem pentru noroc, Arowana este, prin urmare, un puternic Feng Shui potentator, asociat cu avere, noroc, tarie si putere.
Fiind un simbol excelent al energiei in miscare, pestii sunt foarte des folositi in Feng Shui pentru a atrage bunastarea si prosperitatea. Sunt considerati chiar cel mai bun activator Yang pentru sporire a sanselor de imbogatire si abundenta. Pot fi tinuti in acvarii pentru a amplifica energia dintr-un anumit sector sau afara, in iazuri special amenajate; in acest caz aducand un noroc enorm pentru toata familia si pentru mai multe generatii.


Dragonul este cel mai important simbol in Feng Shui
El stapaneste toate fortele naturii, fiind capabil sa indrume energia vitala spre indeplinirea orcarui scop. Puterea lui este nemarginita, iar prin simpla lui prezenta poate atrage sanse enorme pentru cei din preajma sa, protejandu-i in acelasi timp de spiritele rele.
Dragonul este obigatoriu pentru realizarea in viata a tuturor aspiratiilor ce pot fi obtinute cu ajutorul unei buna practici Feng Shui:
1. Prezenta dragonului in oricare parte a locuintei, parti ale casei sau chiar in masina este de bun augur pentru toate demersurile intreprinse, deoarece reprezinta Feng Shui-ul absolut pentru bunastarea intregii familii. Cea mai buna locatie pentru asezarea dragonului este sectorul de est.
2. Logo-uri de companie cu imaginea unui Dragon gras sau insarcinat dicteaza inflorirea afacerilor si deschiderea cu succes de noi si noi activitati. Daca nu doriti sa optati pentru un astfel de logo, puteti aseza imaginea unui Dragon in biroul directorului sau in cea mai importanta zona din sediul societatii si veti obtine aceleasi rezultate.
3. Cei dornici de succes, cunoastere, avansare, faima, putere si statut social si care asteapta rezultate rapide si excelente, pot aseza dragonul langa elemente de apa, ca de exemplu acvarii sau fantani.
4. Cei care sunt adesea bolnavi sau nu se simt bine, pot aseza dragonul in sectorul sanatatii ( est sau centru ) din casa, de unde sa sufle Chi cosmic si sa intareasca energia Yang. Un dragon sanatos si puternic simbolizeaza de asemenea si longevitatea.
5.Pentru a avea succes in cariera, asezati dragonul in spatele biroului de la locul de munca, ca sa va asigure perfectionarea continua si atingerea tuturor tintelor propuse. Va asigur ca veti prinde toate ocaziile care va apar in cale si va contracara manevrele din birou, care ar putea opri progresul in cariera.
6. Puteti pastra unul, doi, cinci, sase sau noua dragoni in casa, dar este de preferat sa nu puneti mai mult de cinci dragoni care ar putea evoca cerul. De asemenea se recomanda sa nu se aseze dragonii la o inaltime deasupra privirii noastre, pentru a-i putea controla.
7. Puteti de asemenea aseza dragonul la fereastra, cu fata spre mare, lac sau sosea pentru a va aduce noroc la bani si prosperitate. Tineti minte ca in Feng Shui, soselele sunt considerate drept rauri moderne !