29 noiembrie 2011

Remediile celor 5 elemente si aplicarea lor in casa/la birou



Dupa ce ati beneficiat de o expertiza Feng Shui traditional, veti avea de aplicat sfaturile incluse in raportul scris, primit de la consultant. Folosindu-va creativitatea si, in acelasi timp, urmand indicatiile primite, va puteti inveseli casa in cursul plasarii remediilor sau a amplificatorilor.
Remediile folosite de Feng Shui traditional se incadreaza in 5 categorii, in functie de relatia pe care o au cu cele 5 elemente: pamant, metal, apa, lemn si foc. Inspirati-va din ideile de mai jos si bucurati-va de rezultatele pe care le veti obtine.
Este bine sa observam faptul ca nu obiectul in sine este important, cat tipul de energie pe care il reprezinta. Ma refer aici la cele cinci elemente care sunt, de fapt, cinci faze de transformare a energiei.
De asemenea, remediile mai au legatura si cu trigramele folosite in divinatia Yi Jing, avandu-si originea in aceasta stiinta si in corelarile facute de maestrii chinezi intre trigrame si energiile din natura.
Pamant
Elementul pamant se caracterizeaza prin culoarea maro si forme patrate/cubice. Aici se incadreaza mobilele de forme rentagulare si decoratiunile cu forme patrate. Puteti folosi tablouri cu rame patrate maro/crem, mobile modulare cu compartimentari cubice, alte elemente decorativa patrate/cubice.

Metal
Metalul este caracterizat prin culorile auriu (argintiu), alb si galben, iar forma este rotundul/sfera. Doua dintre cele mai des folosite remedii de metal sunt acele tubulete metalice care emit sunete melodioase, denumite clopotei de vant si ceasul de perete sau birou cu pendul (care sa functioneze). Alte elemente decorative puteti gasi in magazinele in care se gasesc obiecte decorative metalizate care contin sfere in miscare, farfurii decorative din metal, care pot fi amplasate pe pereti, etc.

Apa
Culoarea albastra si formele care imita valurile reprezinta elementul apa. Un exemplu bun este o perdea peste dus predominant albastra cu elemente decorative, care imita valurile marii sau cu pestisori. De asemenea, un ceas cu forme unduitoare si colorat cu nuante de albastru poate fi folosit in zonele unde este nevoie de un remediu de apa.

Lemn
Formele cilindrice alungite, care sa imite forma plantelor cu tulpina inalta si culoare verde sunt asociate elementului lemn. O veioza moderna cu abajurul inalt si verde poate fi folosita pentru a aduce elementul lemn in zonele indicate. De asemenea, plantele de apartament sau copaceii cu tlpini inalte pot fi reprezentative pentru elementul lemn.

Foc
Focul este reprezentat de culorile rosu, roz, portocaliu, violet si de forme triunghiulare/stelare sau piramidale. Ca de coratiuni "de foc", puteti folosi lumanarile portocalii sau rosii de forma piramidala, lampi din sticla colorata in forme piramidale sau stelare, etc.