11 decembrie 2011

Feng Shui la serviciu


Prin Feng Shui studiem efectul mediului inconjurator asupra oamenilor. Dupa ce aflam care este configuratia energetica a spatiului (apartament sau birou), putem sa aflam in ce mod ne influenteaza acea configuratie.

Crearea schemei energetice se face pe baza unei coordonate temporale - anul de constructie sau anul renovarii majore si a uneia spatiale - o subdiviziune a unui punct (inter0cardinal. Cele doua coordonate ne arata in ce fel sunt dispuse anumite energii Yin si Yang in apartamentul sau biroul respectiv.

Dupa suprapunerea acestei scheme energetice, care se imparte in opt zone, peste planul realizat la scara, se trece la interpretare. In cazul sediului unei firme, este important sa aflam unde se afla "energia perioadei", adica energia cea mai puternica intr-o anumita perioada de timp. Dupa activarea ei, aceasta energie ne poate aduce oportunitati de afaceri, perteneriate lucrative, mai multi clienti, intr-un cuvant, succes in plan financiar.

Si cum se activeaza aceasta energie ? vor intreba antreprenorii. Dupa localizarea acesteia pe schema energetica, care difera de la caz la caz (sa ne reamintim ca Feng Shui traditional nu opereaza ca un singur sablon, ci cu mai mult de 200 de scheme energetice), vom vedea daca aceasta energie are intrare libera in spatiul respectiv. Energia perioadei sub forma de Yang, adica energie dinamica si mobila, va avea nevoie de o fereastra sau de o usa prin care sa intre. Daca in locul respectiv acestea nu exista, va fi nevoie de o reactivare, energia neactionand totusi cu potential maxim.

In cazul in care avem o fereastra, activarea se va face cu o fantana decorativa sau cu un acvariu. In plus, fereastra respectiva va trebui lasata deschisa, atunci cand vremea o permite, desigur, si neacoperita cu jaluzele. Daca aici avem
usa de intrare, mai ales la magazine si alte spatii comerciale cu intrarea direct din strada, este bine ca usa sa aiba o parte de geam. Fluxul de clienti va amplifica si el aceasta energie Yang, care este doritoare de miscare.

In plus fata de activarea energiei perioadei, putem avea sansa ca schema energetica sa prezinte anumite combinatii de energii Yin si Yang care sa indice succes financiar. Unele dintre ele sunt armonioase, cum ar fi intalnireadintre energia succesului prin intelepciune (reprezentata prin cifra 1) si energia recunoasterii in plan social (energia nr. 6). Altele dintre ele se pot afla in conflict, si atunci vom folosi unul din remedile celor cinci elemente: de exemplu, intalnirea dintre energia 9 foc si 7 metal, poate produce si succes pe plan financiar, dar si incendii, iar in acest caz vom folosi elementul pamant pentru a restabili echilibru.

Sigur ca schema energetica de una singura nu ne poate "spune" totul despre succesul sau esecul unei afaceri. Vom mai lua in calcul si cei care conduc afacerea, precum si personalul, care vin fiecare cu energiile lor, cu gandurile, cuvintele si faptele lor. De asemenea, spatiul inconjurator influenteaza manifestarea partilor bune sau rele ale configuratiei Feng Shui. Este clar ca prin Feng Shui nu putem spera sa avem succes deplin in afaceri, dar daca vom lucra pe mai multe planuri, prosperitatea se va lasa invitata mai usor in viata noastra.