4 iulie 2012

Luna plina in CapricornLuna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, este un moment incarcat de energii imense ce poate inlatura lucrurile gresite intr-un mod destul de dur, poate aduce recompense, ne poate umple "sacul" daca meritam. in faza de Luna Plina, Luna este luminata in totalitatea ei de catre energia Soarelui ( luna este un corp ceresc fara lumina proprie ), de aceea emotiile sunt extrem de vizibile, pot iesi in lumina stari emotionale incredibile, viata capata in aceste zile un ton mai nervos, oamenii sunt mai agitati in special cei care nu stiu in ce directie sa-si foloseasca imensa energie.
Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, emotiile par mai aproape de suprafata, inhibitiile sociale dispar, toate gandurile acumulate pana acum ies la lumina , este un moment bun pentru intarirea relatiilor si reafirmarea legaturilor. Este bine sa stim ca Luna Plina intensifica orice activitate.
Faza de Luna Plina sa format in semnul Capricornului, a seara 3 iulie 2012, ora 21:51
Energia Lunii pline in semnul Capricornului ne poate ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de manifestare, de materializare, ne poate ajuta sa intelegem rolul si importanta asumarii responsabilitatilor.
Este important sa intelegem ca exista o legatura determinanta intre asumarea scopului ales si concretizarea acestuia.
Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in starea de teama, de neincredere in capacitatea de transformare, ca urmare a derularii unor experiente prin care nu am reusit sa concretizam dorintele noastre. Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a scopului realizat, avand intelegerea ca asumarea responsabila a acestuia genereaza experienta necesara materializarii lui.
Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.
Contextul astral al momentului de Luna Plina ne arata ca sufletul nostru se aliniaza, pe termen lung, programului optim de viata – in cadrul reorganizarii interioare precum si la nivelul societatii. Personalitatea trebuie sa se plieze acestui demers al sufletului si sa-si asume, in sfarsit, alegerea si programul. Tranzitul, Soarelui prin semnul Racului ne este de mare folos, ajutandu-ne cu tendinta spre interiorizare si accentuarea sensibilitatii fata de semnalele vocii interioare.
Aceasta negociere intre personalitate si suflet poate sa aiba ca rezultat o transformare fundamentala de atitudine si o deschidere mentala catre un gest (efort) de pionierat al mintii.
Suntem intr-un moment de reformulare a filozofiei de viata.
Cele doua octave ale planului mental - Mercur si Uranus - interactioneaza simultan si similar cu cele doua noduri lunare. Procesul de gandire si comunicare este pe intensitate maxima; putem intelege acum rolul si valoarea mentalitatii in raport cu experientele de viata si acest lucru poate genera situatii care sa conduca la transformarea ideilor si atitudinilor mentale.
Astfel reusim sa interceptam si sa valorificam oportunitatila potrivite, putem realiza schimbari importante, sociale si/sau tehnologice; fiecare dintre noi poate trai experienta unei schimbari majore, in legatura cu un eveniment colectiv, raportat la propria harta natala.
Se poate declansa acum o extraordinara oportunitate de a realixa deschiderea precum si transformarea mentala necesara pentru a putea valorifica intregul potential personal si de grup. Contextul astral ne sustine cu posibilitati noi, nebanuite, de concretizare, cu conditia sa ne desprindem de trecut.
Este posibil ca cei care sunt inca blocati in experientele trecutului sa retraiasca situatiile necesare pentru a intelege, accepta si elibera emotiile negative prezente inca, sub orice forma.
Este posibil sa traim, cu totii un puternic conflict interior generat de faza de Luna Plina, dar accentuat de colaborarea Jupiter-Neptun. Este important sa depasim orice forma de confuzie a spiritului. Cum ?
- prin acceptarea celui care suntem acum;
- prin acceptarea rezultatului la care am ajuns;
- prin formularea clara si ferma a alegerilor necesare pentru pasii urmatori;
- prin dirijarea oricarui efort in directia potrivita, necesara, pentru a evita ratarea unui moment favorabil.

Ca urmare a expansiunii constiintei vom sesiza mult mai usor sansa, conjunctura favorabila care era oricum in fata noastra, dar care nu o vedeam din cauza limitarilor autoimpuse. Pentru valorificarea maxima a oportunitatilor este important sa depasim anumite provocari. Exista un echilibru al energiilor care ne ajuta sa nu manifestam stari extreme, dar daca exageram importanta opinilor exterioare noua, este posibil sa ne plasam intr-o autoizolare care, ne va determina sa respingem provocarile, in loc sa le abordam numai cu intentia de a le depasi constructiv.

Planeta Saturn dirijeaza totul din culise - nu construieste aspecte cu nici o alta planeta, doar o cuadratura cu Ascendentul fazei in Luna Plina. Prin urmare, este momentul transformarii mult asteptate, dar aceasta cere realizarea unui efort personal; exista sustinerea astrala, dar avem sarcina de a o valorifica, printr-un efort de remodelare a atitudinii, a caracterului, pe fondul manifestarii sentimentelor, cu incredere si mai ales cu curaj.

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.