13 iulie 2012

Culorile in Feng shui



Fiecare element Feng Shui este reprezentat de anumite culori si este bine sa tinem cont in decorarea casei de aceste culori pentru a mentine un echilibru in propria locuinta. Daca nu stiti ce culori sa utilizati, iata cateva sfaturi de baza.

Elementul Foc

Culorile caracteristice focului sunt: rosu, portocaliu, violet, roz, galben puternic. Casa ta are nevoie de culori de foc in sud, sud-vest, precum si zonele de nord-est. Focul contine cea mai mare concentratie de yang. El reprezinta actiunea, pasiunea si activitatea, de aceea este indicat a se folosi in birouri. Puteti picta un perete cu o culoare de foc sau adaugati niste accesorii de decor, cum ar fi un tablou, o vaza rosie sau o bucata rosie de mobilier.

Elementul Pamant

Al doilea element de Feng Shui este pamantul. Daca aduceti un element de pamant in casa, acesta va contribui la crearea de stabilitate, siguranta si armonie in toate relatiile. Culorile de pamant sunt galben deschis, maro deschis si toate nuantele de bej si sunt recomandate pentru centrul casei, precum si nord-est si sud-vest. Poate fi reprezentat prin pietre, ceramica sau diferite obiecte de culoare maro.

Elementul Metal

Metalul aduce energie, claritate, flexibilitate si concentrare. Culorile metalice sunt alb, gri si toate suprafetele metalice. Energia metalului este recomandata in vest, nord-vest, precum si zona de nord a spatiului. Poate fi reprezentat prin vopsirea peretilor in alb sau prin obiecte de otel, alama, argint, aur, cupru, bronz.

Elementul Apa

Apa in Feng Shui este un simbol al sensibilitatii si al emotiilor. Culorile de apa sunt alb, negru si albastru. Apa este corespunzatoare zonei de nord a casei. Acest element poate fi reprezentat prin acvarii si fantani decorative, dar si prin diverse decoratiuni in culorile reprezentative.

Elementul Lemn

Lemnul este elementul corespunzator estului si sud-estului si este reprezentat de culorile maro si verde. Este un simbol al cresterii si progresului si poate fi reprezentat printr-o planta sau prin obiecte de culoarea verde.