3 martie 2012

Anul Dragonului de apa


Anul chinezesc care a inceput pe 23.01.2012 si se incheie pe 09.02.2013 corespunde anului Dragonului de Apa.

Un an al Dragonului este un an tumultuos, plin de evenimente neprevazute si de provocari, dar pe care elementul Apa le va domoli. Va semana adeseori cu o furtuna pe mare, intensa, plina de valuri mari, dar care trece ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Trebuie sa evitam gesturile bruste, nebunesti, pentru ca Dragonul le poate amplifica si mai mult energia negativa. Luptele pentru putere vor fi la ordinea zilei, conflictele intre adversari pot fi periculoase, de aceea trebuie sa evitam tensiunile si contradictiile, pentru ca pot denatura !

E un an al inceputului, al curajului si initiativei, deci este bine sa pornim pe cai noi, nebatatorite, pe cont propriu. Este un an benefic celor care vor sa schimbe ceva, sa porneasca pe alt drum decat pana acum, sa incerce domenii nemaincercate ! Este un an al pionierilor, al temerarilor, al celor cu spirit eroic, al deschizatorilor de drumuri, dar care trebuie sa-si tina sub control agresivitatea si impulsivitatea. Este anul celor care vor sa-si depaseasca limitele, sa incerce altceva decat tot ce au facut inainte.

E o perioada buna pentru cei care vor sa se descatuseze, sa iasa din anonimat, sa lupte cu propriile temeri si inhibitii. E un an in care nu vom suporta usor rutina, nici banalul, nici monotonia, de aceea avem nevoie permanent de ceva nou si atractiv la orizont. Daca nu ni se ofera mereu provocari, le vom cauta singuri, dar trebuie sa le alegem cu cap, nu sa ne aventuram nebuneste sau orbeste spre perspective periculoase, deoarece este un al al gesturilor riscante !

Poate fi un an tensionat in relatia cu lumea, scandalurile pot aparea de la orice, razboaiele de la nivel micro la nivel macro pot fi frecvente. Este anul in care dorim sa ne afirmam, sa iesim in frunte, sa ne remarcam, ca atare este un an benefic celor cu valeitati de lider sau celor care vor sa iasa in fata pentru prima oara prin realizari deosebite sau prin acte de curaj.

Poate fi anul multor greseli care au la origine impetuozitatea, graba, agresivitatea, furia, lipsa de masura si de cumpatare, nervozitatea, tupeul. E un an al conflictelor, in care fiecare trebuie sa invatam sa reactionam echilibrat la conflicte, dispute si contradictii, pentru a nu le transforma in motiv de razboi cu ceilalti. un gest necugetat din acest an poate avea efecte distructive, ca atare trebuie sa avem grija, sa chibzuim serios orice pas.

Intr-un an de Apa trebuie sa punem in prim plan trasaturi precum: blandete, sensibilitate, receptivitate, bunatate, maleabilitate, intelegere, compasiune, dragoste, deschidere sufleteasca.

Sursa: acvaria.com