11 decembrie 2012

10 pasi pentru un birou Feng Shui1. Alegerea camerei 
Camera trebuie sa fie dreptunghiulara sau patrata. Daca se poate sa fie amplasata cat mai aproape de usa principala de la intrare in cladire sau la etaj, pentru ca energia curge de la intrarea in cladire si se raspandeste in sus. Se recomanda evitarea amplasarii camerei de birou la subsol.

2. Amplasarea biroului
Se va evita asezarea biroului direct in fata usii, cu fata la perete sau la fereastra. Cel mai bun loc este coltul cel mai indepartat de usa, dar pozitionat in asa fel incat sa vizualizati bine intrarea in camera si sa puteti vedea bine inteaga incapere, astfel nu veti pierde nici o afacere sau oportunitatea de a investi intr-o adevarata afacere. Daca spatiul nu va permite, puneti o oglinda mare in fata biroului, astfel sa vedeti ce se intampla in spatele vostru si cine intra in camera.

3. Determinarea elementului Feng Shui
Exista cinci elemente Feng Shui: lemn, foc, pamant, metal si apa. Este important sa se inteleaga modul in care acestea functioneaza, spre producerea echilibrarea energiei sau chi-ului pozitiv. Ar trebui sa incluzi toate cele cinci elemente in biroul tau, in scopul de a creea mediul de lucru ideal.

4. Nevoia de inspiratie ? Adaugati lemn
Lemnul simbolizeaza creativitatea si loialitatea si este reprezentat de culorile: verde si maro, recomandate pentru persoanele care investesc, industrii medicale, pentru a promova increderea si oportunitatiile. Folosirea acestor culori aduce motivatii, inspiratie si sanatate. Cel mai bun loc pentru elementul lemn este coltul de est al incaperii.

5. Adaugati focul pentru cresterea productivitatii
Focul este cunoscut ca si cel mai puternic element; este agresiv si reprezinta pasiunea si emotia. Acest element intruchipeaza energia si ar trebui folosit pentru a stimula actiunea si productivitatea in biroul tau. Rosu este culoarea asociata acestui element si ar trebui sa fie utilizata in birourile artistiilor si terapeutilor, pentru a aduce cat mai multi clenti. Este foarte potrivita o lampa sau o lumanare rosie amplasta in coltul de sud al camerei.

6. Pentru echilibru si stabilitate adaugati pamant
Pamantul creaza un element solid pantru construirea relatiilor excelente si este benefic pentru companiile care vor sa se extinda. Tonurile de maro, galben, portocaliu pal si culorile de nisip  reprezinta cel mai bine acest element. Sunt favorabile birourilor de avocati si birourilor contabile, pentru a spori concentrarea si bogatia. Utilizarea materialelor realizate din lut, caramida, ceramica, picturi, va satisface aceasta nevoie in biroul tau. Trebuie amplasate in zona centrala a camerei, zona specifica elementului pamant.

7. Pentru profit adaugati metalul
Metalul simbolizeaza profitul si succesul financiar. Culorile specifice acestui element sunt: argintiu, gri, auriu sau orice culoare metalizata. Puteti amenaja camera cu obiecte din aur, cupru, argint sau chiar piatra, amplasate in zona vestica a biroului.

8. Aveti nevoie de ajutor in comunicare ? Adaugati apa
Apa este elementul specific comunicarii, esential in orice birou. Acest element semnifica si fluiditatea, care favorizeaza crearea de noi legaturi; aduce intelepciune si posibilitati de calatorie. Culorile pentru apa sunt albastru si negru, si sunt potrivite pentru un birou academic sau un studiou artistic, pentru a favorizeaza concentrarea. Ele pot fi utilizate cu succes si de catre avocati, si medici pentru a spori increderea investitorilor. Puteti amplasa in birou o oglinda, o mini-fantana, un acvariu cu pesti sau orice altceva din sticla. Orice alegeti, asigurativa ca-l puneti in zona de nord al incaperii.


9. Scapa de dezordine
Energia nu poate sa curga libera daca este dezordine. Ea ramane blocata in stive de dosare si hartii. Orice folosesti zilnic tinele la indemana, bine organizate, iar ce nu mai ai nevoie le sortezi, indosariezi si arhivezi. Un birou curat si aerisit, te face sa te simti realizat, iar afacerea merge ca pe roate.

10. Plantele
Dupa organizarea biroului, daca simti ca mobilierul si culorile din incapere nu sunt in armonie, este bine sa adaugi o planta sau doua. O sa fi surprins sa vezi ca o planta poate creea atata echilibru intr-o incapere. Cea mai recomandata planta, pentru cei foarte ocupati, este bambusul, pentru este foarte usor de intretinut. Nu folositi niciodata plante artificiale.

Sursa foto